Brățara de eveniment trebuie să fie păstrată intactă și purtată în orice moment. Biletul, achitat in numerar, trebuie păstrat pe toată durata evenimentului.
NU SCOATEȚI BRĂȚARA DE LA MÂNĂ. DACĂ O SCOATEȚI, VA TREBUI SĂ CUMPĂRAȚI UN ALT BILET.

Toți participanții sunt perchezitionați la intrare. Refuzul controlului corporal atrage interzicerea
accesului in perimetrul de desfasurare a evenimentului pentru participant. 

Evenimentul va avea loc cu capacitate maxima, cu respectarea legilor si hotărârilor care stabilesc normele pentru acces si desfăsurarea evenimentelor care vor fi valabile pe parcursul zilelor din program.

Astfel, în conformitate cu legislația în vigoare, avand in vedere ca au încetat toate restricțiile, în acest moment nu sunt restrictii de natura sanitară in ceea ce priveste accesul in spațiul de desfașurare a Evenimentului.

In situația în care, înainte de începerea evenimentului sau pe parcursul desfașurării evenimentului se vor stabili alte reguli in ceea ce privește desfasurararea evenimentelor, si/sau reguli sanitare de acces in spațiul de desfasurare a evenimentului, vom actualiza prezentul regulament si vom anunta pe toate paginile de socializare. Toate aceste masuri suplimentare, vor fi anuntate in timp util atat pe site-ul oficial District Sonor Soundscape cat si pe paginile de socializare.

Accesul in Locație poate fi restricționat sau limitat temporar, din cauza măsurilor/restricțiilor impuse la nivel local și/sau național cu privire la numărul maxim de persoane permis în Locație, fără ca aceste restricționări/limitări să fie susceptibile de a cauza orice fel de prejudiciu oricărui Participant.

Ca urmare a acestor reguli, Participanții renunta in mod expres la a solicita rambursarea integrală sau parțială a sumelor achitate Organizatorului sau repararea oricărui prejudiciu în măsura în care accesul acestora în Locatie este restricționat, parțial sau total, temporar sau definitiv sau condiționat, ca urmare a împrejurărilor anterior menționate, înțelegând și asumându-și respectarea normelor în vigoare și recomandările autorităților publice.

Organizatorii nu isi asumă obligatia de a anunta pe alte canale, respectiv telefon sau e-mail niciun fel de modificare a prezentului regulament si/sau datele si condițiile de desfășurare eveniment.

În cazul unor situatii deosebite de exemplu, dar fară a se limita la epidemii, pandemii, sau alte situații care ar amenința starea de sanatate a participanților  care exced parametrilor normali de sanatate si  daca se impun anumite reguli, Organziatorii isi rezervă dreptul de a refuza accesul anumitor persoane care nu indeplinesc condițiile prevazute de normele in vigoare la momentul respectiv.

Organizatorul isi rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament ori de cate ori  normele legale privind cazuri extreme de forta majora sau caz fortuit  vor fi modificate.

Programul și line-up-ul pot suferi modificări. Toate modificarile vor fi anuntate din timp, insa organizatorul nu poate fi tinut responsabil pentru aceste situatii neprevazute si nedorite. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica, restructura formatul Evenimentului, serviciile și produsele oferite in incinta festivalului, asa cum consideră necesar. Participanții nu au dreptul sa emita niciun fel de pretenții de natură patrimonială sau nepatrimonială de la Organizatori privind aceste modificari.

De aceea, District Sonor Soundscape nu garantează participanților, disponibilitatea, conținutul sau numarul de formații si servicii si/sau spectacole, ca de exemplu dar fară a se limita la concertul unui anumit artist, situația in care performanța artistului nu se va ridica la așteptarile participanților, locația in care va fi amplasata scena, etc. 

Organizatorul va depune toate eforturile in a respecta programul si line-up-ul anuntat, dar dacă acest lucru este imposibil, atunci organizatorii vor face tot posibilul sa inlocuiasca programul și/sau artistul, și sa comunice din timp participanților. Atât pe pagina de web cât si pe paginile de socializare.

District Sonor Soundscape nu va fi anulat in caz de vreme nefavorabilă, dar în situațiile în care autoritățile statului solicită suspendarea și/sau anularea și/sau amanarea evenimentului cauzate de forța majoră, evenimentul sau o parte din acesta va fi suspendat/anulat/amanat, iar organizatorii nu vor putea fi ținuți responsabili pentru aceasta situatie. 

Copiii cu vârste sub 14 ani au intrare liberă însoțiți de un părinte/tutore cu bilet valabil. Accesul copiilor si minorilor in spatiul evenimentului se va face exclusiv cu respectarea regulilor in vigoare in zilele in care se desfasoara evenimentul. 

Evenimentul se va desfasura conform prevederilor prezentului regulament („Regulamentul”) care este obligatoriu pentru toti participantii. Prin achiziționarea unui bilet si prin accesul in perimetrul District Sonor Soundscape participantul își exprimă acordul in mod expres cu privire la acceptarea prezentului Regulament, pe care declara in mod expres că îl înțelege și îl acceptă.

Prin participarea la acest Eveniment, se prezumă cunoasterea Regulamentului si acordul Participantului. Participantii se obligă sa respecte și să se conformeze tuturor termenilor, condițiilor si prevederilor prezentului Regulament. 

Prezentul eveniment se desfasoară respectand condițiille legale precum si normele GDPR  in vigoare. Prin Participarea la acest eveniment, Participantii isi dau acordul tacit si expres in ceea ce priveste folosirea datelor personale precum si a imaginilor statice si video in care apar, de către Organizator și/sau partenerii acestuia, 

Potrivit liberei decizii a Organizatorului, Evenimentul va fi mediatizat in scopul informarii
publicului, inclusiv prin intermediul unor materiale publicitare si/sau cu rol informativ.

Informatiile pe care astfel de materiale le pot contine vor fi interpretate in conformitate cu
prevederile prezentului Regulament.

Prezentul regulament se aplică pentru evenimentul District Sonor Soundscapel 2023 organizat de Asociatia Operatiunea Zambet denumit în continuare Organizator și definește regulile pe care fiecare participant la eveniment trebuie să le respecte, precum și drepturile și obligațiile Organizatorului și Participantului.
 
OBIECTE INTERZISE PE TERITORIUL FESTIVALULUI
·       Spray cu aerosoli
·       Goarne sau vuvuzele
·       Echipamente de înregistrare audio/video profesionale
·       Biciclete, role, scutere, skateboard-uri
·       Scaune și lăzi frigorifice
·       Lanțuri
·       Lentile foto detașabile
·       Drone sau jucării controlate prin telecomandă
·       Droguri și / sau substanțe narcotice
·       Artificii și articole pirotehnice
·       Steaguri
·       Flyere, mostre, giveaway-uri și produse promotionale
·       Hoverboards sau Segways
·       Instrumente muzicale
·       Lampioane sau zmeie
·       Arme, muniție, cuțite sau obiecte contondente
·       Lasere
·       Sticle
·       Mâncare sau băuturi 
·       Spray paralizant
·       Selfie Sticks sau trepiede
·       Markere
·       Animale de pluș
·       Corturi și saci de dormit
·       Arme de jucărie, pistoale cu apă sau praștii
·       Umbrele
·       Camere Video
·       Parfumuri
·       Spray țănțari
 
OBIECTE PERMISE PE TERITORIUL FESTIVALULUI
·       Cărucioare de copii
·       Ghiozdane (de marimea unui A4)
·       Aparate foto/video compacte;
·       Balsam de buze
·       Țigări și brichete
·       Dopuri de urechi
·       Picături de ochi
·       Borsete
·       GoPros
·       Gumă de mestecat
·       Gel antibacterian pentru mâini și șervetele umede
·       Pălării
·       Telefoane mobile și încărcătoare
·       Genți și poșete
·       Pături și prosoape mici
·       Creme pentru protecție solară 
·       Ochelari


Participanții care sunt în evidențele medicale cu anumite antecedente de sănătate se permite accesul cu medicamente (de ex. dar fara a se limita la insulina, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru tratamentul astmului bronșic etc.)  însoțite de prescripție medicală. La acces trebuie să prezinte o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia în cantitate maximă recomandată ca fiind doza zilnică. Prescripția medicală sau documentul inlocuitor al acesteia va fi verificat de personal de specialitate la intrarea in locatie.

Doar participanții care suferă de boli cronice si au nevoie de medicamente trebuie să aibă in posesia lor  prescripție medicală/ alt document inlocuitor care va fi verificat de un cadru medical, care in virtutea legii este tinut să respecte confidentialitatea.

Nu se vor face poze, nu se vor cere copii ale documentelor.

Participanților care nu suferă de boli cronice le este permis accesul in spațiul evenimentului cu medicamente care nu necesită prescripție medicală însă cu nu mai mult de o doză zilnică de medicament.

În spațiul Evenimentului există punct de prim ajutor care poate oferi medicație pentru situații de urgență 
I. Regulamentul 

1.  Prezentul Regulament este o înțelegere între organizator și participant.

2. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica oricând acest Regulament, fără o înștiințare în
prealabil a Participantului, iar orice modificare va fi afișată pe site-ul www.districtsonor.ro

3. Prin cumpărarea unui bilet/abonament, Participantul își exprima in mod tacit acordul cu
privire la înțelegerea, acceptarea si respectarea acestui Regulament.


II. Bilete, tipuri de bilete și cumpărarea biletelor 

1. Bilete și brățări disponibile
Abonament valabil pentru toata durata evenimentelor respectiv pentru editia ce se va desfasura
pe 28 -30 Iulie 2023
1.2. Abonamentele pot fi cumpărate online de pe site-ul www.tomtix.ro in limita stocului
disponibil. In situatia in care stocul este epuizat, vor fi făcute anunturi pe canalele media folosite.
1.3. Abonamentul asigura accesul Participanților la eveniment pe toata durata de desfasurare a
acestuia.
1.4. Garantăm doar valabilitatea biletelor cumpărate prin partenerii evenimentului enumerati in
Sectiunea II 1.2. 
1.5. Este strict interzisă revânzarea sau cumpararea biletelor sau a invitațiilor. Organizatorii isi rezervă dreptul de a interzice accesul in zona evenimentului a persoanelor care desfașoara astfel de activitați si de a confisca invitațiile sau biletele aflate in posesia acestora. 
1.6. Organizatorul nu are obligația si nici disponibilitatea de a verifica in niciun moment seria biletelor achizitionate prin alte mijloace (revanzare, donatie etc.) decat cele enumerate la secțiunea II 1.2 
Organizatorul nu garanteza accesul in spațiul Evenimentului cu un bilet achiziționat prin alte mijloace decat cele enumerate si acceptate.
In situația in care un bilet achiziționat se dovește a fi invalid și i se refuza accesul, cumparatorul trebuie sa faca dovada achizitionarii acestuia. In situatia in care biletul achiziționat nu este cumparat prin mijloacele enumerate la secțiunea II 1.2, Organizatorul poate si va refuza accesul la Eveniment.
1.7. Este strict interzisa publicarea pe retele sociale sau pe site-uri a seriei unice a biletului,
precum si vanzarea biletelor. 
1.8. In momentul validarii biletului (indiferent de tip) Participantul primeste o bratara intacta
care ii asigura intrarea in spatiul evenimentului. Dupa scanarea biletului, Participantul trebuie sa
pastreze bratara la mână in toate cele trei zile de Event. Pierderea, avarierea sau distrugerea
brațarii este responsabilitatea exclusivă a participantului. In cazul avarierii sau pierderii, bratara
nu mai oferă Participantului niciun drept nou, acesta fiind obligat sa achizitioneze un nou bilet,
in situatia in care acestea mai sunt disponibile pentru vânzare.  Orgnizatorul isi rezerva dreptul
de a insoti in afara perimetrului evenimentului persoanele care nu poarta bratara la mână.
 

2. Cumpărarea biletelor 
2.1. Cumpărarea biletelor se poate face pe www.tomtix.ro
2.2. Biletele cumpărate prin platforma Tomtix vor fi transmise cumpărătorului electronic, pe adresa de email furnizată sau în contul aplicației de mobil. Biletele nu sunt nominale.
 

3. Returnarea biletelor 
3.1. Biletele achizitionate nu pot fi returnate și nu se poate cere rambursarea sumei achitate. În niciun moment si in nicio situație.
3.2. In situația puțin probabilă a anularii evenimentului din cauza unei situatii de fortă majora (stare de alerta, stare de urgența decretate de Conducerea țarii in conformitate cu dispozițiile Constituției, pandemie, epidemie, calamitati naturale, etc) Organizatorii nu vor fi ținuți responsabili și nu vor putea fi obligați să restituie contravaloarea biletelelor cumparate pană la acel moment. 
3.3. Organizatorii vor face tot posibilul ca evenimentul să aibă loc in condiții de maximă siguranță pentru participant la o altă dată cand situația generală o va permite.
3.4. In situația in care Evenimentul va fi amânat pentru o altă perioadă, când situația va permite ca acesta să se desfașoare in conditii de maximă siguranță pentru toti participanții, biletele achiziționate iși prelungesc automat valabilitatea pentru data la care Evenimentul își va redeschide porțile, conform prevederilor legale
3.5. În situația putin probabilă în care, evenimentul va fi amânat, pentru o perioadă nedeterminata, participanții care deja au achiziționat bilete, pot solicita fie un voucher ce le va permite achizitionarea unui bilet valabil la editia evenimentului ce va avea loc in urmatoarea perioadă, fie pot solicita contravaloarea biletului achiziționat, în funcție de normele în vigoare la momentul respectiv.
3.6. Organizatorii își rezervă  dreptul de a formula noi reguli și condiții in timp util, in situațiile descrise mai sus.

4 Schimbarea preturilor 
4.1. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prețul biletelor  precum și formatul acestora
fără o înștiintare în prealabil.


III. Participarea la eveniment 

1 Intrarea 
1.1. Intrarea se va face doar prin zonele special amenajate pe baza biletului ce trebuie schimbat
în brățară de acces. Toți participanții la eveniment vor avea asupra lor un act de identitate. 
1.2. Accesul copiilor sub 14 ani este gratuit și este permis doar dacă aceștia sunt însoțiți de unul dintre părinți. Părintele însoțitor trebuie să prezinte un abonament/bilet de o zi valabil pentru accesul său și al copilului la eveniment. Un părinte poate însoți un singur copil (abonamentul părintelui va permite acesul acestuia și doar al unui copil sub 14 ani). 
1.3. Accesul persoanelor cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani este permis dacă au un bilet valid și sunt însoțiți de unul dintre părinți.
1.4. Toți minorii trebuie să aibă asupra lor o copie după certificatul de naștere sau un act de identitate și declarația de angajament semnată și completată de un părinte sau un tutore al minorului. Organizatorii nu pot fi tinuti raspunzatori si nu vor verifica validitatea sau modalitatea in care declaratiile sunt semnate, aceasta responsabilitate cade in sarcina participantilor ce prezinta la intrare aceste declaratii.
1.5. Participarea la eveniment se face pe proprie răspundere, inclusiv cu privire la următoarele:  Persoanele cu boli psihice sau fizice pentru care zonele aglomerate, zgomotele puternice, efecte speciale sonore, vizuale şi audio, reprezintă un risc, își asumă întreaga răspundere pentru prejudiciile ce le-ar putea suferi prin participarea la eveniment. Spectacolul poate include şi puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiiilor sau persoanelor epileptice, iar pentru riscurile de vătămare sau de prejudicii materiale, nu își asumă nici o răspundere Pentru zonele de joacă, distracție și sport și alte asemenea zone cu risc de accidentare de pe teritoriul evenimentului, participanții se vor asigură că dețin condiția fizică și psihică pentru participare. 
1.6. Este interzisă intrarea cu mașina în zona evenimentului fără un permis de mașină eliberat de Organizator. 
1.7. Accesul cu animale este interzis.

2 Reguli de conduită in spatiul de desfașurare al evenimentului  
2.1. Toți participanții trebuie să respecte regulile sociale, legile și cele enumerate în acest Regulament. Participanților nu le este permis să desfăşoare orice fel de activități care ar putea să pună în pericol sau să afecteze în orice mod siguranța sau drepturile celorlalți participanți. 
2.2. Oranizatorul nu işi asumă răspunderea pentru eventualele prejudicii (materiale sau fizice) cauzate prin nerespectarea Regulamentului și va putea solicita despăgubiri persoanelor vinovate de încălcarea acestuia. 
2.3. Participanții sunt obligați, ca în incinta Evenimentului să respecte şi să nu distrugă mediul înconjurător inclunzând construcțiile și spațiile verzi aferente. 
2.4. Atât pe perioada evenimentului, cat si după terminarea acestuia, Organizatorul, partenerii Organizatorului si presa acreditată sau orice alta persoană fizică sau juridică care are acordul expres al Organizatorului au dreptul de a înregistra şi fotografia evenimentul. Participanții iau la cunoştință că există posibilitatea de a apărea în astfel de materiale (foto sau video), fără a putea emite pretenții asupra drepturilor cu privire la respectivele materiale, indiferent de modul in care vor fi folosite. Organizatorul are dreptul de a folosi aceste materiale, de a le publica pe diverse canale (ex. YouTube) și de a le utiliza în campanii publicitare fără a compensa în vreun fel participantul. Mai mult decât atât, Organizatorul este îndreptățit inclusiv sa le retransmită, fără niciun acord prealabil, sa le comunice public sa le afișeze in orice mod considera de cuviință.
2.5. Participanții iau la cunoştință că în incinta evenimentului este interzisă orice activitate
comercială sau de publicitate fără acordul scris al Organizatorului. 
2.6. Minorilor le este interzisă servirea şi consumul de băuturi alcoolice, precum si produsele din tutun. Consumul de droguri este ilegal şi strict interzis și va fi pedepsit conform legilor în vigoare. 
2.7. Pe întreg parcursul desfășurării evenimentului și în toate acțiunile întreprinse în cadrul acestuia, sunt strict interzise orice activități de promovare a partidelor politice si este interzisa de asemenea orice activitate de propagandă politică.
2.8. De asemenea, sunt strict interzise orice manifestări sau mesaje cu caracter discriminatoriu, imoral sau ofensator.
2.9. Organizatorul își rezerva dreptul de a solicita masuri de remediere a unor situații contrare prezentului regulament inclusiv prin invitarea participantului de a părăsi spațiul destinat evenimentului.

3 Securitate
3.1. În perimetrul evenimentului Organizatorul asigură securitatea printr-un partener calificat şi
acreditat să facă acest lucru. În timpul evenimentului, participanții sunt obligați să respecte
agenții de securitate, să colaboreze cu aceştia şi sa le respecte instrucțiunile în caz de urgență. 
3.2. În caz de incidente de violență sau de punere în pericol a integrității corporale a altor persoane, personalul care asigură securitatea va putea decide evacuarea persoanelor implicate din incinta în care se desfășoară evenimentul.

4 Prim Ajutor 
4.1. Pe spațiul de desfasurare există zona de prim ajutor, în cazul în care este necesar- marcate
pe harta evenimentului publicata pe site sau pe paginile de retele sociale.
 

5 Obiecte pierdute
5.1. Obiectele pierdute trebuie aduse la Garderobă (ce va fi marcata pe harta evenimentuluil). Proprietarii le pot recupera după ce urmează procedura de identificare a persoanei a obiectului pierdut. După eveniment, Organizatorul va păstra obiectele nerecuperate pentru o perioada de 15 zile. 

6 Produse și servicii 
6.1. În timpul evenimentului, produsele și serviciile sunt disponibile în locuri special amenajate (bar, food court). Participanții se angajează să folosească ca modalități de plată pentru achiziționarea acestora doar metodele și instrumentele de plată acceptate de organizatori și partenerii acestora. Ca regulă generală, plata serviciilor și produselor în incinta evenimentului se va face cu card sau in numerar.


IV. Garanții și responsabilități 
1 Organizatorul garantează accesul și utilizarea serviciilor din cadrul evenimentului oricărui
participant cu un bilet valid. Datele de desfăşurare ale evenimentului pot fi modificate unilateral
de Organizator în caz de forță majoră sau caz fortuit. 

2 Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica orele programului muzical. Participantul nu are
dreptul de a cere despăgubiri în cazul acestor modificari.

3 Organizatorul exclude asumarea responsabilității pentru stricăciuni petrecute pe teritoriul
evenimentului care nu au fost cauza unei organizări defectuoase sau neglijări. 

4 Organizatorul nu este responsabil pentru acțiuni ce se petrec în afara zonei evenimentului. 

5 In situatia in care vor exista evenimente ca de ex dar fara a se limita la caderi de obiecte, caderi de copaci, crengi etc participantul declara in mod expres ca intelege si accepta ca organizatorul nu este raspunzator pentru niciun fel de eveniment care se circumscrie unei astfel de situatii. Organizatorul depune toate eforturile pentru ca Evenimentul sa se desfașoare in cele mai bune și cele mai sigure condiții pentru participanți.


V. Sancțiuni 
1 Organizatorul are dreptul, cu efect imediat, de a interzice accesul unui participant în incinta evenimentului, total sau parțial, sau de a invita participantul să părăsească incinta evenimentului, în cazul încălcării regulamentului prezent sau a unei legi în vigoare din România.


VI. Litigiile si legea aplicabilă
1 Eventualele litigii apărute între Organizator, pe de o parte, si oricare dintre Participanți, pe de alta parte, se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta cale nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanță competenta din municipiul Timisoara, in conformitate cu dreptul comun.

2 Legea aplicabila este legea romană.


VII. Forța Majoră si cazul fortuit
1. În conformitate cu dispozitiile legale, forta majora este considerat orice eveniment extern,
imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.
Cazul fortuit este un eveniment care nu poate fi prevăzut si nici împiedicat de către cel care ar fi
fost chemat să raspundă dacă evenimentul nu s-ar fi produs.
În astfel de situații, neprevazute, organziatorii sunt exonerați de orice raspundere!

2. În caz de război, revoltă, atac terorist, demonstrații, embargo economic, accident, incendiu, dezastru natural, cutremur, inundație, scurtcircuit major, epidemii,  pandemii, rezoluții oficiale sau alte cazuri ce nu pot fi prevăzute sau nu pot fi controlate de Organizator sau de Participant, niciuna dintre părți nu este obligată să respecte obligațiile din prezentul Regulament strict pentru perioada in care este declarata stare de urgenta sau stare de alerta, stare de epidemie sau de pandemie, dar fara a se limita la asta.

3. Daca o situație de forță majora, inclusiv imposibilitatea Organizatorului din motive
independente de voință sa, împiedică sau întârzie total sau parțial executarea Regulamentului
Oficial al Evenimentului, Organizatorul va fi exonerat de răspundere privind îndeplinirea
obligațiilor sale pentru perioada in care aceasta îndeplinire va fi împiedicată sau întârziată.


VIII. Alte clauze
1. Organizatorul are dreptul de a modifica si completa prezentul Regulament, in situații
întemeiate, cu obligația corelativa de informare a Participanților pe pagina de web
www.districtsonor.ro

2. Organizatorul își rezerva dreptul de a efectua controale in toate zonele evenimentului pentru a
se putea asigura ca prezentul Regulament este respectat de toți Participanții.
Prezenta varianta a regulamentului, este cea mai noua versiune si este updata azi, 11 Iulie 2023.